Fericirea mea ești tu – Jamie McGuire

Editura: Trei

Anul apariției: 2013

Află ce este în mintea bărbaţilor!

 

Travis Maddox a învăţat două lucruri de la mama sa înainte ca aceasta să moară: Iubeşte mult. Luptă şi mai mult pentru iubirea ta.

În Fericirea mea eşti tu, viaţa lui Travis e plină de femei care vin şi pleacă, de jocuri de noroc ilicite şi de violenţă. Însă tocmai când Travis se consideră invincibil, Abby Abernathy îl pune la pământ.

Fiecare poveste are două versiuni. În Fericirea începe azi, Abby vorbeşte în numele ei. Acum e timpul să citim povestea prin ochii lui Travis.


Fericirea mea sunt cărțile și ocazia de a mă transpune dintr-o lume într-alta, cu riscul suprem de a plânge, de a râde, de a sparge ceva și de a mă entuziasma ca un copil. Fericirea lui Travis Maddox este Abby Abernathy, singura fată care îi atrage atenția cum nimeni alta nu a făcut-o și pentru care ar face absolut orice. Iar când Travis zice absolut orice, aici se încadrază și o luptă pe viață și pe moarte, dacă ar fi cazul.

Marcat profund de moartea mamei sale, în urmă cu mulți ani, Travis nu e capabil să aibă o viață ordonată, liniștită și monotonă, drept urmare printre patimile lui se numără alcoolul, bătăile și temperamentul exploziv care îi creează probleme pe tot parcursul cărții. Când o întâlnește pe Abby, Travis nu vede în ea fata pe care să o aducă în apartamentul său o singură dată, dar nici nu își șterge definitiv gândul că ar putea să transforme în realitate ceea ce visează. Unicul impediment din drumul său este refuzul lui Abby pe care îl primește ori de cât ori avansează cu câte un pas către inima ei. Până la acea iubire de nerefuzat, care să îi zăpăcească pe amândoi, Travis și Abby au o legătură puternică de prietenie, întărită de ambele personalități prin înlăturarea oricărui obstacol ce le amenință relația.

„Alege o fată care nu-ți cedează ușor, una pentru care trebuie să lupți, iar după aceea să nu te oprești niciodată din luptat.”

„Mad Dog” și relația lui Pidge(on) se desfășoară încet, fără să le fie grăbite sentimentele sau reacțiile, fără să am impresia că totul este într-un maraton contra cronometru și să nu am posibilitatea de a lua o gură de aer.

„Chiar și când zâmbea, vedeam în ea un păcat atât de adânc întipărit, încât niciun jerseu nu i-l putea ascunde.”

Pornind de la o prietenie strânsă, Travis ajunge să-și încuie dragostea pentru Abby până ce va simți că ea este pregătită să i se alăture lui, până ce sentimentele lor vor corespunde și se vor afla pe aceeași linie de plutire. Până atunci, răbdarea, care nu-l caracterizează deloc, va fi o prioritate pentru Travis, la fel ca și dorința nebunească de a se repezi către orice persoană ce-i face rău lui Abby, ori care o atinge sau vorbește cu ea. Defectele lui o sperie într-atât încât nu rezonează cu motivele lui, așadar, de cele mai multe ori, tinde să fugă și să îl zăpăcească pe Travis în confuzia lui deja arborată.

„Poate că împreună eram acea entitate volatilă care fie că avea să explodeze în interior, fie că avea să se amestece laolaltă.”

Shepley și America, vărul lui și prietena ei cea mai bună, sunt singurele personaje care s-au mai făcut remarcate – în sensul bun al cuvântului – în Fericirea mea ești tu. Oricât i-aș înțelege atitudinea protectoare a lui Mare față de Abby, nu îi aprob acțiunile cu privire la Travis. Există anumite momente când mi-am dorit să o dau la o parte pentru ca Travis și Abby să rezolve divergențele între ei. Aceeași părere o am și despre Shepley, dar referitoare numai la Travis și pornirile pe care obișnuiește să le aibă. Dincolo de ele, am regăsit o relație plăcută între Shep și Mare, rareori întreruptă de mici dezaprobări. Deși am avut de a face și cu frații lui Travis, eventual cu tatăl lui și tatăl ei, nu am găsit introducerea lor ca personaje în această carte ca fiind una favorabilă sau esențială.

— Un toast! am strigat, urcându-mă pe un scaun.

Am șterpelit berea cuiva și am întins mâna în care o țineam.

— Pentru nesuferiți! am spus, arătând spre Brad. Și pentru fetele care îți frâng inima!

M-am înclinat în direcția lui Abby, simțind un nod în gât.

— Și pentru afurisita de oroare absolută de a-ți pierde cea mai bună prietenă fiindcă ai fost destul de prost încât să te îndrăgostești de ea!

Travis nu este singurul care provine dintr-o lume zgomotoasă și catastrofală. Abby Abernathy are propria poveste, relatată deja în cartea sa, și pe care încă nu am ajuns să o citesc. Absolut toate capitolele sunt scrise din perspectiva lui, așa că autoarea ne-a oferit bucăți întregi din sufletul lui, fragmente pe care în povestea lui Abby nu le-am fi putut avea ca aici. Totuși, ca să pot înțelege pe deplin la ce se rezumă mentalitatea fiecăruia și să-i descos în întregime ca să îi înțeleg, am de gând să citesc și Fericirea începe azi, cartea lui Abby. 

Penultimele capitole, nu multe la număr, au decurs greu pentru mine, dar la final m-am felicitat singură că am tras de creierul, ochii și corpul meu să rămână axate pe foile acelea, pentru că apoi m-am bucurat de pasajele dinainte de final.

„— Pidge, suntem doar noi doi împotriva lumii.”

Sursă: Pinterest
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s